INRIKTNING: Anpassade studier och målinriktad träning

Tärnaby Alpina gymnasium

Vill du träna alpin skidåkning i samma backar som Ingemar Stenmark, Anja Pärson och Magdalena Fjällström? I så fall ska du söka till Tärnaby alpina gymnasium som är en nationell idrottsutbildning (NIU).

Vi är ett elitsatsande alpint skidgymnasium placerat i Tärnaby som erbjuder naturvetenskapliga programmet och samhällsvetenskapliga programmet. Vi läser alla kurser på 4 år och erbjuder alla special- idrottskurserna som innebär 700p.

Hos oss så får du möjlighet till flexibla studier kombinerat med träning, handledda av duktiga engagerade lärare och tränare.

Du får en hemtrevlig miljö med enbart 40 elever i hela skolan samt
8 personal på plats. Du har stora möjligheter till elevinflytande och att bidra till vårt gemensamma arbete med gruppens utveckling i fokus. Vi ger dig alla förutsättningar och skapar en trygg inlärningsmiljö för attdu ska kunna prestera.

För att anpassa studierna när vi är på läger och gemensamma tävlingar får du med dig förberedda lektioner och uppgifter. En del lektioner kommer att genomföras via fjärrundervisning för att möjliggöra tät kontakt med dina lärare.

Är du intresserad av vår verksamhet och vill komma på besök?

Vi vill gärna att du kommer på praktik om du har möjlighet. Du följer då skolans dagliga arbete och får en personlig handledare.

Ta kontakt med Fredrik Fahlqvist, tränare och anordnare eller rektor Tomas Nybrand.

DU SÖKER TILL TAG I 2 STEG

1. Du söker till NIU på Svenska skidförbundets hemsida

Skicka in din ansökan senast 1 december.

2. Lämna även in din gymnasieansökan hos din studie- och yrkesvägledare enligt ansökningsdatum i din hemkommun.