Vilhelmina 0940-142 24 eller 142 22 • Storuman 0951-141 51 • Tärnaby 0951-141 51 info@sgy.se

INRIKTNING: Anpassade studier och målinriktad träning

Tärnaby Alpina gymnasium

Vill du träna alpin skidåkning i samma backar som Ingemar Stenmark, Anja Pärson och Magdalena Fjällström? I så fall ska du söka till Tärnaby alpina gymnasium som är en nationell idrottsutbildning (NIU).
Vi är ett elitsatsande alpint skidgymnasium placerat i Tärnaby som erbjuder naturvetenskapliga programmet och samhällsvetenskapliga programmet. Vi läser alla kurser på 4 år och erbjuder alla specialidrottskurserna som innebär 700p. Hos oss så får du möjlighet till flexibla studier kombinerat med träning, handledda av duktiga engagerade lärare och tränare. Du får en hemtrevlig miljö med enbart 40 elever i hela skolan samt 8 personal på plats. Du har stora möjligheter till elevinflytande och att
bidra till vårt gemensamma arbete med gruppens utveckling i fokus. Vi ger dig alla förutsättningar och skapar en trygg inlärningsmiljö för att du ska kunna prestera.
För att anpassa studierna när vi är på läger och gemensamma tävlingar får du med dig förberedda lektioner och uppgifter. En del lektioner kommer att genomföras via fjärrundervisning för att möjliggöra tät
kontakt med dina lärare. Är du intresserad av vår verksamhet och vill komma på besök?
Vi vill gärna att du kommer på praktik om du har möjlighet. Du följer då skolans dagliga arbete och får en personlig handledare.

Ta kontakt med oss om du undrar över något:
Expedition, Storuman 0951-141 51
Fredrik Fahlqvist är tränare och anordnare på plats i Tärnaby.

DU SÖKER TILL TAG I 2 STEG

1. Du söker till NIU på Svenska skidförbundets hemsida. Ansök här.

Skicka in din ansökan senast 1 december.
2. Lämna även in din gymnasieansökan hos din studie- och yrkesvägledare enligt ansökningsdatum i din hemkommun.