INRIKTNING: Före detta Handels- & administrationsprogrammet

FÖRSÄLJNINGS- & SERVICEPROGRAMMET

Vill du arbeta inom handel, service och marknadsföring, samt lära dig mer om företagande? Då är Försäljnings- och serviceprogrammet programmet rätt val för dig! Entreprenörskap följer som en röd tråd genom hela din utbildning, både teoretiskt och praktiskt.
Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram, men hos oss ingår både Engelska 6 och Svenska 2. Det enda du behöver välja till för att få grundläggande behörighet till högskolan är Svenska 3. Efter examen från programmet har du de kunskaper som behövs för att arbeta med försälj-ning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen. Utbildningen utvecklar även dina kunskaper om försäljning och service via olika kanaler och plattformar. Hos oss får du även prova på att driva ditt eget företag under gymnasietiden, antingen själv eller i grupp tillsammans med dina klasskamrater.


Företagsamhet
Ett företagsamt förhållningssätt är en styrka som du hela tiden utvecklar under din studietid hos oss.

✔ Du arbetar praktiskt i nära kontakt med både näringslivet och lokala företagare.
✔ Under din utbildning kommer du att få göra flera studiebesök, även med övernattningar på andra orter i Sverige.
✔ Du kommer att få minst 15 veckors APL som följer det intresse och mål som du har med din utbildning.
✔ I årskurs tre får du möjlighet att starta och driva ett företag inom UF-konceptet.

Så här är programmet upplagt

Första året läser du både gymnasiegemensamma ämnen och kurser som är programspecifika. Du genomför dessutom din första APL-period.
Andra året fortsätter du att läsa gymnasiegemensamma ämnen och fördju-par dig ytterligare i programmets inriktning; försäljning och service. Både i teori och praktik (mer APL).

Tredje året skriver du ditt Gymnasiearbete, som kan göras inom ramen för Ung företagsamhet, UF. Även under tredje året har du APL.

ÄR DU NÄSTA FÖRETAGARE

I årskurs tre får du möjlighet att starta och driva ett företag inom UF-kon-ceptet. En bra erfarenhet om du någon gång i livet vill starta ett eget företag i samhället

 

” Bra affärer är bra för affärerna.
Jag gillar bra affärer.”

Elias Johansson
Vilhelmina